ÄNTLIGEN! Som vi väntat på detta tillfälle!!

Nu kan Christianstads Frisbee Club i samarbete med Kristianstad Kommun, äntligen förklara Discgolfbanan på Wendes som officiellt öppen för spel!!!

Efter snart 8 års slit, mellan hopp och förtvivlan, så står vi till sist vid den punkten vi så innerligt väntat på – att få sätta dit Kristianstad på den riktiga Discgolfkartan! Att få stoltsera med en 18 –håls bana i Kristianstad.!!

På militärens gamla område (A3),  inne på Wendes i Norra Åsum, har vi lyckats skapa en utmanande bana i en mysig miljö. En bana i närheten av staden, men ändå ”ute på landet”. Banan består av hål  av varierande karaktär och av varierande längder – allt från något kortare och lättare par 3 hål på 70 m till långa trixiga par 5 hål på 228 m. Här kan man njuta av hål som slingrar sig fram bland gamla byggnader i både barr- och bokskog och i härlig parkmiljö. Banan är att anses som medelsvår.

Det återstår dock några få detaljer innan banan anses vara helt klar. Det som saknas och väntas vara på plats inom 1-2 veckor är några skyltar som tydligt guidar en runt och några stenar/pinnar som markerar var banans gränser är på några hål. Men redan nu finns både en översiktskarta och digitala hjälpmedel/Appar man kan använda sig av för att ta sig runt banan utan hinder (finns en QR-kod att scanna ned – U-disc vid start).

Det är gratis att spela på banan och den är öppen för ALLA. (Vill man stötta föreningen med arbetet/skötseln av banan  kan man lämna valfri greenfee/banbidrag). Under dagtid, måndag till fredag kl. 07-17, är det i regel aktivitet i form av skola och omsorg inne på området som man får ta hänsyn till medan det under helgerna är betydligt lugnare.

En runda – (om man är fyra spelare) tar ca 2 timmar att spela. Har man inte egna discar så kan man låna discar på fritidsbanken som drivs av Kristianstads kommun eller så köper man discar i någon av sportbutikerna eller på nätet.

Gratis parkering finns i anslutning till banan. I dagsläget saknas dock bekvämligheter i form av offentlig toalett och påfyllning av vatten varför detta bör ”ordnas” innan.

Den ”riktiga invigningen” kommer sedan att ske under våren -2024 med någon form av evenemang/jippo i samband med invigningen.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *